Zacher: Azért ekkora a sötétség a vakcina körül, mert a kormány nem közöl megfelelő információt

2021. január 1. – 22:16

Másolás

Vágólapra másolva

December 26. délutánja óta folyamatosan oltják az egészségügyi dolgozókat a koronavírus elleni vakcinákkal, írja az MTI.

Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora azt mondta, hogy csak az egyetemen már majdnem 2 ezer ember kapta meg a vakcinát. Az első nap viszonylag kevesen akartak oltást, azóta viszont, hogy

egyre többen megkapták az oltást és semmilyen mellékhatást nem észleltek, egyre többen jelentkeznek.

A Semmelweis Egyetemen az orvosok mintegy 95 százaléka elfogadja az oltást és a szakdolgozók nagy része is szeretné beoltatni magát.

Merkely szerint sokat kell még tenni, hogy a lakosság is minél szélesebb körben elfogadja az oltást és kialakulhasson a nyájimmunitás. A rektor azt mondta, hogy az oltás nemcsak az esetleges megbetegedés elkerülését segíti, hanem szinte száz százalékos védelmet jelent a szövődményes megbetegedés megelőzése szempontjából is.

A Semmelweis Egyetem rektora arról is beszélt, hogy érzik, hogy a koronavírus-járvány hatására felértékelődött az orvosi hivatás és az egészségügyi dolgozók mindennapi munkája, így megnőtt a fiatalok, a most érettségizők érdeklődése az orvosi és egészségtudományi képzések iránt.

Az egészségügyi dolgozók között Zacher Gábor is beoltatta magát. A toxikológus, aki korábban a Honvédkórház sürgősségi osztályát vezette most mentősként dolgozik, és az Indexnek azt mondta, hogy semmilyen mellékhatást nem tapasztalt, miután megkapta a vakcinár Pfizer-BioNTech vakcinát.

Ugyanakkor egyet ért Merkelyvel, szerinte is sokat kell még tenni, hogy az emberek elfogadják az oltást, méghozzá a kormánynak.

„Elképesztő a sötétség az oltással kapcsolatban. De mit is várhatunk, ha a kormány nem közöl megfelelő információt”

– mondta.

Szerinte egy járvány alatt a tisztességes kommunikáció hiánya okozza a legnagyobb problémát.

>>>A Telex legfrissebb híreit itt találja<<<

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!