Megjelent Franciaországban a koronavírus dél-afrikai mutációja

2020. december 31. – 19:10

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Megjelent Franciaországban a koronavírusnak a korábbinál jóval fertőzőbb, Dél-Afrikában azonosított változata – közölte csütörtökön a francia egészségügy-minisztérium.

A dél-afrikai variánst szerdán azonosították egy férfinál, aki a svájci határ közelében él, és nemrég a Dél-afrikai Köztársaságból tért haza. A férfi a koronavírus tüneteit mutatta, ezért tesztelték, a teszt pozitív lett, a minta alapos vizsgálata pedig megerősítette a 501.V2 néven ismert variáns jelenlétét. A vírusnak ezt a változatát októberben azonosították a Dél-afrikai Köztársaságban, ahol az új fertőzések többségét okozta.

A férfit a tünetek megjelenésekor az otthonában elkülönítették, senkivel sem érintkezett, akit megfertőzhetett volna a minisztérium közlése szerint.

December 25-én a közép-franciaországi Tours-ban azonosították a nemrég fekbukkant brit mutációt is egy fertőzöttnél, egy Londonból néhány nappal korábban hazatért francia állampolgárnál. A két mutáció azonosítására mozgósították az egészségügyi hatóságokat, hogy minél előbb elkülönítsenek minden lehetséges fertőzöttet, valamint elkülönítsék és teszteljék a velük kapcsolatba került személyeket. (MTI)

Kattintson ide a legfrissebb hírekért!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!