Csütörtökig regisztrálhatnak az óvodai és iskolai dolgozók az újabb tömeges tesztelésre

2020. december 29. – 11:23

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Csütörtökön este 8 óráig lehet online időpontot foglalni az óvodai és általános iskolai dolgozóknak az iskolakezdés előtti, január eleji gyorstesztelésekre, közölte az MTI-vel a Miniszterelnökség.

Az önkéntes és ingyenes vizsgálatokat országszerte 99 mintavevő ponton végzik majd január 2-án szombaton és 3-án vasárnap 7 és 19 óra között. Időpontot foglalni erre a linkre kattintva lehet.

A csoportos tesztelést most is a fővárosi és megyei kormányhivatalok szervezik. A vizsgálatokat összesen 263 mintavevő csapat végzi majd, amelyek a kormányhivatalok egészségügyi végzettségű munkatársaiból, orvos- és egészségtudományi képzésben tanuló egyetemi hallgatókból, valamint a tankerületi központok munkatársaiból állnak.

Az elmúlt hetekben célzott csoportos teszteléseket végeztek az óvodai és iskolai dolgozóknál, de a részvétel a vártnál alacsonyabb volt. December elején 181 ezer egészségügyi, szociális és oktatási dolgozó vett részt az ingyenes szűrésen. Az összes teszt 2,44 százaléka lett pozitív, ami 4436 pozitív esetet jelentett.

A bölcsődékben, óvodákban, iskolákban végzett tömeges tesztelés eredménye a következő volt:

  • A bölcsődei dolgozók 79 százaléka, 11 113 ember vett részt a tesztelésben, és 195 pozitív teszt lett. Ez 1,8 százalékos arányt jelent.
  • Az óvodai dolgozóknál 74 százalék volt a részvételi arány, 34 964-en mentek el a vizsgálatra. Közülük 811 fertőzöttet találtak. Itt 2,3 százalék volt a fertőzöttek aránya.
  • Az általános iskolai dolgozóknál, oktatói-nevelői munkát végzőknél 73 százalékos volt a részvételi arány. 95 102 dolgozót teszteltek, 2170 pozitív teszt lett, ami 2,3 százalékos pozitivitási arányt jelent.

Ha a Telex legfrissebb híreit akarja látni, kattintson ide!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!