Spanyolország listázná az oltást elutasítókat

2020. december 29. – 14:43

Másolás

Vágólapra másolva

A spanyol kormány nyilvántartást kíván készíteni minden olyan állampolgárról, aki elutasítja a koronavírus elleni védőoltást, derült ki Salvador Illa egészségügy-miniszter nyilatkozatából.

Az MTI híre szerint a miniszter a LaSexta csatornának adott, hétfő késő esti interjújában beszélt a kormány szándékáról. Elmondta: minden állampolgárt értesítenek az oltási kampány menetrendjéről, és mindenkit tájékoztatnak a számára tervezett oltás időpontjáról.

Salvador Illa arról is beszélt: a nyilvántartás nem lesz nyilvános, biztosítják a személyi adatok védelmét, az adatokat azonban szükség esetén átadhatják az európai partnerek illetékes hatóságainak.

Spanyolországban az EU többi tagországához hasonlóan vasárnap kezdődött az oltási kampány. Elsőként egy 96 éves nőt, Araceli Hidalgót oltották be Guadalajarában. A madridi kormány két hét alatt további 4,7 millió adag vakcina érkezésére számít, így a 47 millió spanyol lakosból 2,5 milliót tudnak belőle beoltani. Nyárig a spanyol lakosság felét tervezik beoltani.

Kövess minket Facebookon is!