Karácsony szerint sokkal több áldozata van a koronavírusnak, mint amennyit a kormány hivatalos oldala bevall

2020. december 28. – 08:43

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Győr-Moson-Sopron megyében 89 százalékkal több haláleset volt 2020. október 26. és november 22. között, mint az azonos időszakban 2016 és 2019 között átlagban – írta Facebook-posztjában Karácsony Gergely az európai statisztikai hivatal adatai alapján. Budapesten a növekedés 22 százalék, aminél csak Baranya 19 és Tolna megye 21 százalékos aránya alacsonyabb, míg az ország 9 megyéjében 50 százalék felett van. A halálozási számok országosan 44 százalékkal magasabbak az adott időszakban az előző három év átlagához képest. Karácsony szerint

a kormány „hallgat arról is, hogy sajnos valószínűleg sokkal többen veszítették életüket a járvány miatt, mint az a koronavírus-statisztikában szerepel.”

A főpolgármester szerint Magyarországon a megyei területi eloszlást titkolni próbálják, hogy ne tűnjön fel, hogy a kezdeti magas adatok után Budapesten jóval kisebb mértékben ugrott meg az őszi halálozási szám a korábbi évekhez képest, mint a legtöbb megyében.

„Mi más oka lehetne ezeknek a plusz halálozásoknak, mint a járvány és a járvány miatt leterhelt egészségügy problémái?” – kérdezte Karácsony.

A főpolgármester szerint a vakcina új fejezetet nyithat a járvány elleni védekezésben, de ehhez az is kell, hogy a lakosság bízzon a hatóságokban és beoltassa magát. A tisztább képet lehetővé tevő statisztikai adatok publikálása nélkül azonban Karácsony szerint a kormány nem érdemli ki a polgárok bizalmát.

Legfrissebb híreinkért kattintson ide >>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!