Merkely: A második oltással 95%-os a védettség a koronavírus ellen

2020. december 27. – 13:58

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Százharminckét egészségügyi dolgozót oltottak be a koronavírus ellen a Semmelweis Egyetem Klinikáján szombat délután, írja az MTI. Merkely Béla, az egyetem rektora vasárnap a köztévében arról is beszélt, hogy az oltások teljesen reakciómentesek voltak, még bőrpír sem jelentkezett.

A Pfizer-BioNTech vakcinája a második oltás után 95 százalékos védettséget nyújt a vírus ellen, szervezetet károsító hatása nincs, mondta Merkely.

Beszélt arról is, hogy az oltással hosszabb ideig tartó védettséget lehet elérni, mint az átfertőzöttséggel. A rektor ezért azt javasolja, hogy mindenki oltassa be magát.

A debreceni egyetemi kórház dolgozóit is az első között kezdték beoltani. Forrás: a kormány Facebook-oldala
A debreceni egyetemi kórház dolgozóit is az első között kezdték beoltani. Forrás: a kormány Facebook-oldala

A Semmelweis egyetem mellett több egészségügyi centrumban is megkezdődtek szombaton az oltások. Folyamatosan oltják a Dél-pesti Centrumkórház (DPC) egészségügyi dolgozóit – itt 975 ember oltására elég a vakcina, a tervek szerint öt nap alatt fogják beadni nekik az első adag oltást. Egészségügyi problémákat eddig itt sem tapasztaltak. Vidéken például Nyíregyházán, illetve a debreceni Kenézy Gyula kórházban kezdték meg vasárnap az oltásokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!