18-an meghaltak a belga idősotthonban, ahová a Mikulás vihette be a covidot

2020. december 27. – 14:23

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Még december közepén jelent meg a világsajtóban az a hír, hogy számos idős lakó és dolgozó kapta el a koronavírust Belgiumban, az Antwerpen közelében lévő Mol településen egy idősotthonban. A Hemelrijck idősotthon lakóit és dolgozóit azt követően kezdték el tesztelni, hogy a Mikulás-ünnepségükön a Mikulást alakító férfi előbb a fertőzés tüneteit kezdte produkálni, majd covid-tesztje pozitív lett.

Amikor az idősek otthonában járt, a Mikulás még tünetmentes volt, ráadásul állítása szerint csak a közösségi terekben fordult meg, tartotta a szociális távolságot és eleinte maszkot is viselt. A maszk azonban később, egy közös fotózás erejéig róla is, az intézmény lakóinak többségéről is lekerült.

A brusseltimes.com legutóbbi hír szerint mostanra 121 idős lakó és 36 dolgozó kapta el a koronavírust. Ennél is tragikusabb, hogy a fertőzés mostanra 18 ember életét követelte. Csak az elmúlt három napban öten haltak meg az idősotthon megfertőződött lakói közül.

Bár mindenkinek a Mikulás-ünnepség után lett pozitív a tesztje, hivatalosan egyelőre nem bizonyították, hogy a férfi okozta a fertőzéseket. A belga lap most is csak annyit írt erről, hogy „a fertőzések pontos forrásának meghatározása érdekében továbbra is laboratóriumi kutatásokat végeznek.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!