Mexikóban indul a koronavírus elleni oltás elsőként Latin-Amerikában

2020. december 25. – 07:23

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Mexikóban a latin-amerikai országok közül elsőként csütörtökön megkezdték a koronavírus elleni oltási kampányt, amelynek megindulását élő adásban közvetítették Andrés Manuel López Obrador mexikói államfő sajtótájékoztatóján – írta az MTI.

Az El Universal mexikói lap szerint a fővárosi Ruben Lenero-kórház intenzív osztályának főnővére kapta meg elsőként az ellenanyagot.

„Ez a legnagyszerűbb ajándék, amit kaphattam 2020-ban” – mondta az 59 éves María Irene Ramírez, aki önként jelentkezett az oltásra.

A Pfizer és a BioNTech vállalatok által az új típusú koronavírus ellen közösen kifejlesztett oltóanyag első szállítmánya szerdán érkezett meg Mexikóba Belgiumból.

Mexikó elnöke, López Obrador ellentmondásos stratégiát követett a koronavírus elleni harcban: otthonmaradásra, illetve a karácsonyi összejövetelek elkerülésére szólította fel a mexikóiakat, ugyanakkor nem vezetett be korlátozásokat.

A 130,5 millió lakosú Mexikóban az azonosított fertőzöttek száma meghaladja az 1,35 milliót. A halálos áldozatok száma a latin-amerikai országban a világon a negyedik legmagasabb. A kórban eddig 120 311-en vesztették életüket. A gyógyultak száma meghaladja az 1 milliót.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!