A koronavírus egy még újabb változata jelenhetett meg Afrikában

2020. december 24. – 17:27

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Afrika legfőbb közegészségügyi tisztviselője csütörtökön közölte, hogy vélhetőleg a koronavírus egy új változata jelent meg Nigériában, de még további vizsgálatokra van szükség, írja az AFP.

A koronavírus egyik új variánsát korábban először Angliában mutatták ki, ez a koronavírus elleni intézkedések gyors szigorításához vezetett a nemzetközi utazásban. Később ugyanezt a variánst kis számban Belgiumban, Hollandiában, Olaszországban, Ausztráliában és Dániában is azonosították, csütörtökön pedig Németországban is találtak egy esetet, egy Angliából érkezett nő szervezetében.

Az Afrikai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ vezetője, John Nkengasong szerint a Nigériában talált új vírus különbözik attól, amit Angliában találtak.

Az új variánst eddig két mintában fedezték fel. Nkengasong hozzátette, az új változat gyorsabban terjed, de nem olyan gyorsan, mint amit Angliában találtak, illetve „úgy gondolják, hogy ennek a mutációnak nem lesz hatása” az Afrikába érkező, koronavírus elleni vakcinákra.

Az Angliában felfedezett koronavírus variánsáról itt írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!