A tojás, a rizs, a szappan és a vécépapír is csak korlátozva kapható a brit Tesco áruházakban

2020. december 23. – 14:08

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Több alapvető élelmiszer és higiéniai árucikk forgalmazását korlátozni kell, hogy minden vásárló hozzájuthasson ahhoz, amit akar, közölte a Tesco. A korlátozás oka a koronavírus mutációja, amely miatt Nagy Britannia és az európai kontinens kapcsolata kérdésessé vált, jószerivel leállt a forgalom, és az áruszállítás is meglehetősen nagy károkat szenved el, főként, miután Franciaország vasárnap 48 órára lezárta a határait, mondván, az új vírusmutáció fenyegeti a francia polgárok egészségét.

A brit–francia határzárról és következményeiről ebben a cikkünkben olvashat bővebben.

Ugyanakkor a brit közhangulatot rontja, hogy a BBC beszámolója szerint a tojás, a rizs, a szappan és a vécépapír szerepel a korlátozási lista élén, ráadásul éppen karácsony előtt következett be ez a helyzet. A Tesco igyekszik nyugtatni a vásárlóit, hogy „a raktárakban bőségesen van áru”, de az ilyen bejelentések általában ellentétes hatást szoktak kiváltani. A hipermarketlánc már szeptemberben is bevezetett bizonyos vásárlási korlátozásokat, nehogy olyan pánikhullám alakuljon ki, mint márciusban, amikor megkezdődött a Covid–19-járvány Nagy-Britanniában.

A BBC cikkéből az is kiderül, hogy egy másik nagy áruházlánc, a Sainsbury is figyelmeztette vásárlóit arra: problémák lehetnek az áruellátással, mert a friss zöldség és gyümölcs jórésze Európából érkezik. A Sainsbury egyik vezetője úgy nyilatkozott a csatornának, hogy náluk egyelőre még nincs vásárlási korlátozás, ugyanakkor a kiskereskedelmi hálózatok szövetségének élelmiszer-ellátási osztályvezetője azt mondta: a karácsonyi rohamra számítva a boltok jól feltöltötték a készleteiket, tehát nagyobb problémák egyelőre nincsenek, de hosszútávon lehetnek gondok, ezért nincs alternatívája a kikötők újranyitásának.

Eközben a német Lufthansa szerdán friss gyümölcsöt és zöldséget szállít az Egyesült Királyságba, hogy segítse az áruházláncokat legyőzni a tengeri kikötők és a kamionos áruforgalom káoszát. A légitársaság 80 tonna élelmiszert szállít Frankfurtból a Doncaster Sheffield repülőtérre egy Boeing 777-es gépen.

A BBC arról is ír, hogy csaknem 3000 teherautó maradt elakadva Kentben annak ellenére, hogy Doverből elvileg újraindították a forgalmat a csatornán.

A Telex legfrissebb híreiért kattintson ide>>>

A Telex legfrissebb koronavírussal kapcsolatos híreiért kattintson ide>>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!