Londonban karácsonykor sem látogathatják meg egymást az emberek

2020. december 19. – 19:24

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Összeszedtük, hogy szombaton milyen korlátozásokat, lezárásokat jelentettek be néhány európai országban, a járvány terjedésének visszaszorítása érdekében.

Anglia

  • A koronavírus új variánsának fertőzőképessége sokkal, akár 70 százalékkal is meghaladhatja az eddig azonosított változatokét, és ez máris látszik a járvány terjedési sebességén az érintett térségekben – mondta a brit kormány tudományos főtanácsadója.
  • Londonban és környékén ezért vasárnaptól szinte teljes zárlat lép életbe, az itt élők csak kivételes indokokkal hagyhatják el lakóhelyüket, és karácsonykor sem látogathatják egymást otthonukban.

Olaszország

  • Barátok vagy rokonok meglátogatására a karácsonyi és újévi időszakban csak naponta egyszer hagyhatják el az otthonaikat az olaszok, írja a Guardian. A régiók között utazni azonban tilos.
  • December 24-től a bárok és az éttermek zárva lesznek. December 28-án, 29-én és 30-án, valamint január 4-én az üzletek 21 óráig nyitva maradhatnak, és az emberek szabadon mozoghatnak.

Szlovénia

  • December 24-én és 25-én déltől 20 óráig feloldják a lakhelyelhagyási tilalmat és két háztartásból legfeljebb hat főig engedélyezik a gyülekezést, a 15 év alatti gyerekek nem számítanak bele a hat főbe.
  • A kabinet ugyanakkor szigorításokról is döntött. December 24-től január 4-ig ismét bezárnak minden nem létfontosságú üzletet, az élelmiszerboltok, a gyógyszertárak, a bankok és a posták kivételével.

Svájc

  • A legtöbb svájci kantonban keddtől bezárnak a sípályák a koronavírus-járvány miatt.
  • A svájci kormány pénteken rendelte el az éttermek, bárok, illetve a kulturális- és a sportlétesítmények bezárását december 22-től január 22-ig a fertőzöttek számának hirtelen megugrása miatt.

(MTI, Guardian, BBC)

Ha fontosnak tartja a független sajtót, kattintson ide, és támogassa a Telexet!

Kattintson ide a legfrissebb hírekért!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!