29 éves kismama halt bele a koronavírusba, császármetszéssel született gyermeke jól van

2020. december 16. – 19:03

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kedden számoltunk be egy végül szerencsésen végződött esetről, amikor egy súlyos koronavírusos tünetekkel kórházba került kismamát a kecskeméti orvosoknak sikerült megmenteniük, miután császármetszéssel 35 hetesen világra segítették a babáját, és egy hetet töltött lélegeztetőgépen. Az RTL Híradó szerdán egy hasonló, de szomorúan végződő történetet mutatott be Vas megyéből.

A riport szerint egy 29 éves kismama veszélyeztetett terhesen kórházban feküdt, amikor jelentkeztek rajta a covid-fertőzés tünetei. Amikor az állapota súlyosra fordult, császármetszést hajtottak végre rajta a 31. héten. Kisfia így koraszülött lett, inkubátorba került, de most már jól van. A nő életét viszont végül nem tudták megmenteni; két hetet töltött lélegeztetőgépen, mielőtt elhunyt. Férje most kiesik a munkából, hogy otthon maradjon a babával, egyedül pedig nehezen lehet megélni a gyesből/gyedből, ezért gyűjtést kezdeményeztek az anya nélkül maradt család részére.

A hasonló esetek nem gyakoriak, a kismamák alapvetően nem tartoznak a veszélyeztetett csoportok közé, mondta Ács Nándor szülész-nőgyógyász, a Mellettem a Helyed Egyesület a riportban megszólaló társalapítója. Ács arról számolt be, be, itthon összesen három súlyos lefolyású covid-fertőzésről tudnak kismamáknál, ebből egy volt halálos. A súlyos állapotú koronavírusos kismamáknál amiatt szoktak császármetszés mellett dönteni az orvosok, mert az oxigénhiányos állapot, amibe kerülnek, a magzatot is veszélyezteti, valamint mert az anya szervezete jobban tud küzdeni a fertőzés ellen, ha megszűnik a várandósság állapota.

Legfrissebb híreinkért kattintson ide.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!