Online oktatásra álltak át a horvát középiskolák és az általános iskolák egy része is

2020. december 14. – 14:57

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A szlovén kormány keddtől karácsonyig enyhít néhány korlátozáson. Eszerint az egész országban részlegesen újraindítják a közösségi közlekedést, kinyithatnak a virágüzletek, a fodrász- és szépségszalonok is. Azokban a régiókban, ahol jobb a járványhelyzet, kinyithatnak a ruházati, cipő- és sportboltok, és felfüggesztik a lakhelyelhagyási tilalmat is azok számára, akik a telefonjukra letöltik a Covid-19 alkalmazást. Ők elhagyhatják a járást vagy a várost, ahol bejelentett vagy ideiglenes lakcímük van, de a régiót még nem. Az éjszakai – este kilenc órától reggel hat óráig tartó – kijárási tilalmat viszont továbbra is be kell tartani az egész országban. A karácsonykor és szilveszterkor érvényben lévő rendelkezésekről majd csak csütörtökön dönt a kormány.

A szomszédos Horvátországban bezártak a kávézók, az éttermek, az edzőtermek és a sportközpontok, betiltották a karácsonyi vásárokat, valamint korlátozták az üzletek és a szállodák tevékenységét. Hétfőtől az ország egész területén online oktatásra álltak át a középiskolák, és több megyében az általános iskolák is. Davor Bozinovic belügyminiszter, a válságstáb vezetője azt mondta, hogy a korlátozásokat biztosan meghosszabbítják az ünnepekre. Január 15-ig meghosszabbították a határátlépésre vonatkozó rendeletet is, így – néhány kivételtől eltekintve – továbbra is csak 48 óránál nem régebbi PCR-tesztel lehet beutazni az országba. (MTI)

Már egy éve van Telex! 🎉

Ez azt is jelenti, hogy sok támogatónk regisztrációja lejárt. Ha e-mail-címed megadásával kéred, megnézzük, hogy tartozik-e regisztráció az e-mail-címedhez, és ha igen, milyen támogatási adatokkal.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!
A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!