Animációnkon nézheti meg, hogy alakult a megyék fertőzöttsége szeptember óta

Legfontosabb

2020. december 13. – 11:51

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Melyik megyében fertőződtek meg a legtöbben 100 ezer lakosra vetítve szeptember óta? – ezt láthatja animációnkon, amit a bal oldalon alul található play gombbal indíthat el. A csúszka mozgatásával adott időszakokban is megnézheti az arányokat. Mostanra az látható, hogy a sokáig vezető Budapest már csak a 4. helyen áll a fertőzöttségben Győr-Moson-Sopron, Vas és Nógrád megye után.

Október elején – lakosságarányosan nézve – Budapesten még kétszer annyian voltak a megfertőződöttek, mint Győr-Moson-Sopron megyében. Jól látható, hogy az idő előrehaladtával egyre jobban terjedt a fertőzés Győr-Moson-Sopron, Vas és Nógrád megyében.

Érdemes a számokra is figyelni. Míg október elején még 100 ezer lakosra 200-700 fertőzött jutott a megyékben, most 2000 és 4000 között vannak ezek a számok.

A megyei különbségekben közrejátszhat a lakosság eltérő tesztelési hajlandósága. Még ha bizonyos keleti megyékben másokhoz képest viszonylag alacsony is a teszttel megerősített fertőzöttek száma, a kelet-magyarországi relatíve magas Covid-19 halálozási adatok jól mutatják, hogy ezekben a régiókban is magas lehet a megfertőződés kockázata – mondta nemrég Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora egy előadásában.

Ezen a grafikonunkon azt láthatja, hogy az új fertőzöttek hogyan oszlanak el lakosságarányosan az egyes megyék között.

Kattintson ide a Telex legfrissebb híreiért!

Ha fontosnak tartja a független sajtót, kattintson ide, és támogassa a Telexet!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!