Rekordszámú halálesetet regisztráltak Törökországban

2020. november 27. – 20:04

Másolás

Vágólapra másolva

29 845 új koronavírus-fertőzést regisztráltak Törökországban, 713-mal többet, mint előző nap – írta az MTI.

Pénteken a fertőzés szövődményei következtében már ötödik napja rekordszámban, ezúttal 177-en vesztették életüket. A halálos áldozatok száma ezzel 13 191-re emelkedett a 83 milliós országban, ahol idáig 18 millió vírustesztet végeztek el.

A török vezetés a járvány tavaszi hulláma során sok egyéb szigorú korlátozás mellett egész hétvégére kiterjedő kijárási tilalmakat rendelt el, de az őszi hullám során eddig nem vezetett be olyan szigorú intézkedéseket, mint az európai országok. Az emberek szombat este 20 óra és vasárnap délelőtt 10 óra, valamint vasárnap este 20 óra és hétfő reggel 5 óra között nem tartózkodhatnak közterületen. A rendelkezés a termelési és az ellátási láncokat nem befolyásolja.

A 65 évnél idősebbek minden nap csak 10 és 13 óra, a 20 éven aluli, nem dolgozó fiatalok pedig kizárólag 13 és 16 óra között mozdulhatnak ki otthonukból, A maszkviselés lakóhelyen kívül mindenhol kötelező az országban.

A nyilvános helyek este csak 20 óráig tarthatnak nyitva, továbbá nem üzemelnek a mozik, az iskolai oktatás online formában folyik, illetve a sportrendezvényeket is közönség nélkül tartják meg.