Látványosan nőtt a halálozások száma Moszkvában

2020. november 27. – 12:51

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Rekordot döntött Oroszországban az egy nap alatt regisztrált új fertőzések száma. A 143 milliós országban az elmúlt napon 27 543 újabb beteget regisztráltak, miközben 26 682 ember gyógyult ki a betegségből aznap hivatalosan.

Oroszország nagy tételben végzi a teszteléseket, lakosságarányosan több mint háromszorosa a magyarországi mutatónak: egymillió lakosra vetítve 512 ezer, míg Magyarországon 160 ezer.

A számok azonban továbbra sem túl biztatók, a fővárosban sem: a moszkvai polgármester elismerte, hogy továbbra is növekszik a betegek száma. A 12 milliós városban tegnap 77 halálesetet regisztráltak, és csaknem 8 ezer új megbetegedést, a kórházban kezeltek száma 200 fővel nőtt egy nap alatt. A kórházban kezeltek tizede van intenzíven.

Szergej Szobjanyin szerint azonban nincs szó, hogy mindezek ismeretében a város szigorú lezárására készülnének – az iskolák csak részben dolgoznak távoktatásban –, és készülnek arra, hogy még az év végéig megindul a lakosság tömeges oltása. A polgármester elmondása szerint Moszkva lakóinak a fele már átesett a fertőzésen, ám ez nem ad hosszú távú védelmet, így az oltásra mindenkinek szüksége van – írta a Newsru.com.

A fővárosban az elmúlt években átlagosan 10 500 halálesetet regisztráltak októberben. Idén ez a szám 13 700 fölé nőtt. A több mint 30 százalékos növekedés a hivatalos adatok szerint is nagyrészt a koronavírusnak tudható be.

2235 halál esetében kizárólagos okként jelölték meg a vírust, ebben benne van az a kétszáz áldozat is, akik még életükben negatív eredményt mutattak a teszteléskor, ám a boncoláskor mégis kimutatható volt szervezetükben a vírus.

További háromszáz esetben a fő halálok más betegség volt, ám annak súlyosbodásában nagy szerepet játszott a fertőzés.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!