Egy amerikai orvos videón mutatta meg, mi az utolsó, amit egy haldokló covidos beteg lát – ezzel buzdítva a maszkviselésre

2020. november 26. – 13:26

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egy amerikai orvos videón szimulálta, hogy mit lát egy lélegeztetésre szoruló covidos beteg, illetve, hogy mi lehet az utolsó kép, amit egy haldokló covidos lát egy kórház intenzív osztályán.

Az orvos a videón, majd a BBC-nek is elmondja, hogy tette mindezt azért, hogy felhívja a figyelmet a kézmosás, a maszkviselés és a távolságtartás betartására.

Dr. Kenneth Remy szerint érdemes elgondolkodni, hogy akarjuk-e, hogy a mi utolsó látott képünk, vagy szeretteink utolsó képe egy maszkos, védőszemüveges orvos legyen, ahogy egy tubust tesz a szánkba. Ahogy ő fogalmaz

„A maszk viselése nem lehet olyan kényelmetlen, mint amikor egy műanyag csövet dugnak le légutadba, hogy lélegezni tudj.”

Hozzáteszi, hogy az természetesen örömteli, hogy a vírust elkapók többsége meggyógyul, de fontos tudni, hogy ha valaki kórházba kerül, sőt, ha lélegeztetésre szorul, akkor a túlélési esélye meredeken csökken.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!