A járvány ellenére sokan megcsókolták a koronavírus miatt meghalt szerb pátriárka üvegfedelű koporsóját

2020. november 22. – 16:34

Másolás

Vágólapra másolva

Több ezren kísérték utolsó útjára Irinej pátriárkát, a szerb ortodox egyház vezetőjét vasárnap Belgrádban, a televízióban is közvetített liturgián viszont láthatóan nagyon kevesen tartották be a koronavírus-járvány elleni előírásokat, nem viseltek maszkot, nem tartották egymástól a kellő távolságot, és a figyelmeztetések ellenére a legtöbben megcsókolták a koporsót és a keresztet.

Irinej pátriárka temetésén a koporsó üvegfedelét csókolgatták a hívek Fotó: REUTERS/Marko Djurica

A 90 éves Irinej pátriárka, aki tíz éven át vezette a szerb ortodox egyházat, pénteken halt bele a koronavírus-fertőzés szövődményeibe, és a kormány háromnapos gyászt hirdetett az egyházfő tiszteletére.

Három héten belül most másodszor temettek el magas rangú szerb ortodox egyházi vezetőt. November elsején maga Irinej pátriárka búcsúztatta Amfilohije püspököt, a szerb ortodox egyház montenegrói vezetőjét.

Amfilohije püspök járványszkeptikus volt, és szintén a vírus szövődményeibe halt bele, őt még nyitott koporsóban temették el három héttel ezelőtt, a hívek pedig tiszteletük jeléül megcsókolták a halottat is.

Már egy éve van Telex! 🎉

Ez azt is jelenti, hogy sok támogatónk regisztrációja lejárt. Ha e-mail-címed megadásával kéred, megnézzük, hogy tartozik-e regisztráció az e-mail-címedhez, és ha igen, milyen támogatási adatokkal.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!
A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!