Újra lezáratná a budapesti buszok elejét a járművezetők szakszervezete

2020. november 18. – 21:01

Másolás

Vágólapra másolva

Aláírásgyűjtésbe kezdtek a BKV járműveztetői, mert szerintük nem kapnak kellő védelmet a koronavírus-járvány második hullámában – mondta Naszályi Gábor, az Egységes Közlekedési Szakszervezet elnöke az InfoRádiónak.

Naszályi szerint elsősorban azt akarják elérni, hogy a járművezetők közvetlen közelében az utasok ne állhassanak hosszabb ideig. Ugyan a BKK kihelyezett figyelemfelhívó nyilakat, miszerint, aki teheti, álljon hátrébb a vezetői fülkétől, a dolgozók ezt nem érzik elégségesnek. Emiatt kezdtek aláírásgyűjtésbe, amit aztán az operatív törzshöz is el akarnak juttatni.

„Jelenleg a vezetőfülke környezetének teljes leválasztása a pandémia őszi időszakában a járműveken elkerülendő zsúfoltság miatt nem támogatott” – válaszolta a közlekedési vállalat arra a kérdésre, hogy – a tavaszi időszakhoz hasonló módon – most miért nem zárják le a buszok elejét. Naszályi szerint a dolgozók fel vannak háborodva, hogy csak figyelmeztető matricák kerültek ki a járművekre. A szakszervezet az aláírásgyűjtéstől azt várja, hogy ennek hatására az operatív törzs lépni fog a járművezetők érdekében.

Kattintson ide a legfrissebb hírekért!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!