Szatmárnémeti is vesztegzár alá kerülhet

2020. november 17. – 12:53

Másolás

Vágólapra másolva

A Szatmár megyei vészhelyzeti bizottság csütörtökön éjféltől vesztegzár alá vonná Szatmárnémetit, a város fertőzöttségi szintje ugyanis már elérte a 7,45 ezreléket. De több Szatmár megyei település is meghaladta a 7 ezrelékes fertőzöttségi küszöböt, ezek: Szatmárpálfalva, Vetés és Szaniszló községek, így valószínűsíthető, hogy ezeknél a településeknél is vesztegzárat rendelnek majd el. A megyei vészhelyzeti bizottság már jóváhagyta a vesztegzár elrendeléséről szóló döntést, így már az országos bizottság jóváhagyására és a Hivatalos Közlönyben való megjelenésre kell várni, hogy érvénybe léphessen a döntés.

A hatóságok ugyanakkor egyelőre elhalasztották Kolozsvár karantén alá vonását, noha az erdélyi nagyvárosban a koronavírus-fertőzöttségi arány hétfőn elérte a 9,04 ezreléket. Mircea Abrudean prefektus hétfőn azzal indokolta, hogy miért nem veszik vesztegzár alá a várost, hogy több tesztet végeznek itt, mint más településeken, így a regisztrált esetek lakossági aránya magasabb. Romániában egyébként hétfőn az elvégzett tesztek negyede pozitív lett. Az elmúlt egy napban 8 262 új koronavírus esetet találtak a hatóságok (497 esetben újra igazolódott a vírus jelenléte), 186 fertőzött hunyt el és 1 174-en szorultak intenzív terápiára. (Transindex)

Már egy éve van Telex! 🎉

Ez azt is jelenti, hogy sok támogatónk regisztrációja lejárt. Ha e-mail-címed megadásával kéred, megnézzük, hogy tartozik-e regisztráció az e-mail-címedhez, és ha igen, milyen támogatási adatokkal.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!
A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!