Hollandiában javul a helyzet, ezért kinyithatnak a mozik, színházak, rövidül a karantén

2020. november 17. – 22:03

Másolás

Vágólapra másolva

A járványügyi helyzet javulása miatt Hollandiában enyhített a kormány néhány korlátozó intézkedésen. A döntés alapján szerdától újra kinyithatnak a színházak, a mozik és a könyvtárak, valamint az állatkertek, vidámparkok és az erotikus bárok.

A rendelet értelmében a beltéri helyiségekkel rendelkező közterületeken legfeljebb 30 ember tartózkodhat egyszerre. További enyhítéseket jelentettek be a kötelező karantén időtartamával kapcsolatban is, amely tíz nap helyett öt napra rövidül. A döntés szerint a háztartások egy helyet már akár három embert is fogadhatnak. A légzőszerveket eltakaró maszk viselése azonban – jelentette be a kormány – december elsejétől kötelező lesz a belső tereken.

Az országban az egészségügyi közszolgálat keddi statisztikai adatai szerint 14 százalékkal, az előző héten pedig 42 százalékkal csökkent az új fertőzöttek száma. Kedden 4302 új esetet rögzítettek, míg a járványban 86-an haltak meg, ami 15 százalékos visszaesést jelent az előző hét adataihoz képest. A szomszédos Belgiumban is lassul a vírus terjedése. A legfrissebb adatok szerint az országban 41 százalékkal csökkent az új fertőzöttek száma, kedden 5000 alatt regisztráltak új eseteket. A 11,5 millió lakosú országban a járvány megjelenése óta több mint félmillióan fertőződtek meg. A járványhoz köthető halálesetek száma közelít a 15 ezerhez. (MTI)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!