Nyers halat evett a volt Srí Lanka-i miniszter, hogy így ösztönözze a halvásárlást az országban

2020. november 17. – 19:55

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A volt Srí Lanka-i halászati miniszter, Dilip Weddarachchi egy keddi sajtótájékoztatóján nyers halat evett, hogy ezzel arra biztassa a lakosságot, a koronavírus-járványtól való félelem ellenére is vásároljanak halat, írja a The Telegraph.

Weddarachchi szerint a jelenlegi helyzetben ezzel tehetnek a legtöbbet a halászok közösségéért. A volt miniszter a tájékoztatón arról is beszélt, hogy a kormány és az Egészségügyi Minisztérium kötelessége, hogy tanácsokkal lássák el a lakosságot ebben a kérdésben. A járvány kitörése óta a halkereskedelem jelentősen visszaesett Sír Lankán, miután a főváros, Colombo központi halpiaca a vírus gócpontja lett.

„A halászati ​​iparban dolgozók nem tudják eladni a halaikat. Az országban az emberei nem esznek halat” – mondta Wedaarachchi, miközben egy tányérról két nyers halat is elővett, és ezekkel kezdett gesztikulálni a beszéde közben. „Hoztam ezt a halat, hogy megmutassam: felszólítom az ország lakosságát, hogy egyék meg ezt a halat. Nem kell félni, nem fertőz meg a koronavírus” – mondta, majd beleharapott a halba.

A fő halpiacon több ezeren kapták el a vírust, ami aztán országszerte elterjedt. Miután bezárták a piacot, nagyjából tízezer tonna hal maradt eladatlanul, az árak pedig zuhanni kezdtek. A múlt hónapban két koronavírus-gócpont jelent meg Colombóban és annak külvárosában, a halpiac mellett egy ruhagyárban. Eddig több mint 13 ezer fertőzést diagnosztizáltak csak ebből a két gócpontból. A szigetország összes pozitív esete kedden elérte a 17 600-at, közülük eddig 61-en haltak meg a vírus szövődményei miatt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!