Jelentősen mérséklődött a járvány terjedése Csehországban

2020. november 17. – 11:14

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfőn 5406 új fertőzöttet szűrtek ki Csehországban, ez a szám 642-vel kevesebb, mint egy hete, és a legalacsonyabb hétköznapi szám, amit az utóbbi néhány hónapban mértek – derült ki az egészségügyi minisztérium honlapján kedden reggel megjelent kimutatásokból. Az aktív fertőzöttek száma 117 858, míg a kórházakban 6592 beteget kezelnek. Ezek a számok is csökkentek az utóbbi napokban. A koronavírus-fertőzés következtében elhunytak száma hétfőn 85-tel 6416-ra emelkedett. A hét első napján elvégzett tesztek számát egyelőre nem közölték. A járvány terjedési mutatója a legfrissebb adatok szerint már 0,6-ra csökkent, ami szintén a helyzet javulásáról tanúskodik.

Csehországban november 20-ig szükségállapot van érvényben. A kormány hétfő délután úgy döntött, hogy felkéri a képviselőházat a szükségállapot 30 nappal való meghosszabbítására: ezt a parlamenti alsóház csütörtökön tűzi napirendre. A pártok egyetértenek a szükségállapot meghosszabbításával, de eltérőek a vélemények annak hosszáról. Karel Havlícek ipari és kereskedelmi miniszter korábban úgy nyilatkozott: ha folytatódik a helyzet javulása, jó esély van arra, hogy szigorú óvintézkedések mellett december elején újra kinyithassanak az október elején bezárt üzletek és újra működhessenek a szolgáltatások. (MTI)

Már egy éve van Telex! 🎉

Ez azt is jelenti, hogy sok támogatónk regisztrációja lejárt. Ha e-mail-címed megadásával kéred, megnézzük, hogy tartozik-e regisztráció az e-mail-címedhez, és ha igen, milyen támogatási adatokkal.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!
A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!