Nem osztják ki a büntetést az utcai ivásért Írországban, ezért csökkenteni akarják az összeget

2020. november 17. – 14:54

Másolás

Vágólapra másolva

Az ír kormány az eddigi 300 eurós (kb. 108 ezer forintra) összegnél kevesebbel büntetné az országban azokat, akik az utcán isznak. A büntetés mérséklése azután vetődött fel, hogy a hétvégén többen is összegyűltek a közterületeken inni, és habár azokat, akik a puboktól számítva 100 méteren belül isznak, 300 euróra, a pubokat pedig 1500 euróra büntethetnék, a bírságokat csak a legritkább esetben osztják ki: az összeget ugyanis nagyon túlzónak tartják. Csakhogy így a lehetséges büntetésnek nincs visszatartó ereje, ezért a miniszterek most abban bíznak, hogy az összeg mérséklődik majd. A megoldást inkább ebben, semmint az elviteles lehetőség betiltásában látnák.

Írországban 456 új koronavírusos fertőzöttről és 5 halálos áldozatról érkezett hír, és az ír egészségügyi minisztérium szerint összesen 33-an voltak intenzív osztályon, kettővel többen, mint vasárnap. Az országban október 21-én rendelték el a hathetes lezárást, az embereket arra kérték, maradjanak otthon, és csak a legszükségesebb esetben utazzanak. A korlátozások a tavaszihoz hasonló mértékűek, de az iskolák most nyitva tarthatnak. (BBC)

Már egy éve van Telex! 🎉

Ez azt is jelenti, hogy sok támogatónk regisztrációja lejárt. Ha e-mail-címed megadásával kéred, megnézzük, hogy tartozik-e regisztráció az e-mail-címedhez, és ha igen, milyen támogatási adatokkal.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!
A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!