Négyszáz fertőzöttet ápolnak a nyíregyházi kórházban, ezért sem tudnak több covidos beteget megmenteni

2020. november 17. – 10:19

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szűk egy hete tett közzé a Facebookon a Covid-ellátásról egy videót a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház azért, hogy bemutassák, hogyan dolgoznak az orvosok, ápolók az érintett osztályokon. Az ATV riportja szerint a kórház már 400 beteget lát el, ezért bár igyekeznek, a jelenlegi terhelés mellett már nem tudják ugyanazt a színvonalat biztosítani, amivel normál körülmények között sok beteg élete megmenthető lenne, ez is befolyásolja a Covid miatti halálozást – mondta az ATV Híradónak Szűcs Attila, az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztály osztályvezető főorvosa. Hozzátette: a filmmel senkit nem akartak megijeszteni, de szeretnék, ha világos lenne: ez egy komoly betegség, ami jelentős terhelést jelent a rendszerben.

„Aki testközelből látja, hogy ez a koronavírus milyen tüneteket, milyen elesettséget, milyen gyengeséget okozhat, az komolyan veszi. Azok az emberek, akik kicsit távolabbról szemlélik és nem élik át testközelből a betegség a súlyosságát, azok talán még lazábbak” – fogalmazott Szondi Zita megbízott igazgató.

Már egy éve van Telex! 🎉

Ez azt is jelenti, hogy sok támogatónk regisztrációja lejárt. Ha e-mail-címed megadásával kéred, megnézzük, hogy tartozik-e regisztráció az e-mail-címedhez, és ha igen, milyen támogatási adatokkal.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!
A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!