Mexikóban az igazolt fertőzöttek száma meghaladta az egymilliót

2020. november 15. – 07:21

Másolás

Vágólapra másolva

Meghaladta az egymilliót az igazolt koronavírusos fertőzöttek száma Mexikóban, amely így a világ országainak rangsorában a 11. lett, ahol a regisztrált esetek száma már hétszámjegyű – derült ki a helyi egészségügyi minisztérium szombaton közölt adataiból.

A vírus okozta betegségben egy nap alatt 635-en haltak meg, eddig összesen 98 259-en. Ez a negyedik legmagasabb halálozási szám a világon, ráadásul a mexikói kormány feltételezi, hogy a koronavírussal összefüggő betegségekben legalább 50 ezerrel több ember halt meg annál, amennyit a hivatalos statisztikák mutatnak. A fertőzöttek valódi száma is magasabb lehet, mivel az elvégzett tesztek száma viszonylag alacsony.

Mexikóban az elmúlt hónapokban kezdtek visszatérni a normális élethez, számos, a járvány első hullámában bezárt üzlet, vállalkozás újranyitott. Azóta azonban ismét megteltek a kórházak Mexikóvárosban, várhatóan hamarosan szigorúbb korlátozások lépnek hatályba. Az országban egy napra sem rendeltek el teljes vesztegzárat.

Andrés Manuel López Obrador államfő már hónapokkal ezelőtt azt állította, hogy Mexikó „megszelídítette” a járványt. Az elnököt ritkán lehetett látni szájmaszkban nagy nyilvánosság előtt. (MTI)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!