Karácsony: Pokoli nehéz lesz a következő év

2020. november 15. – 11:48

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az elmúlt évtizedek eddigi legtakarékosabb költségvetését készítette el a főváros, de a főpolgármester szerint így sem lesz elég pénz arra, hogy minden közszolgáltatást a legmegfelelőbb színvonalon biztosítson Budapest.

Pokoli nehéz évnek néz elébe Budapest a főpolgármester szerint, miután 2019-hez képest legalább 88 milliárd forinttal kevesebből gazdálkodhat a főváros 2021-ben. Karácsony Gergely Facebook-bejegyzésében összegezte a kieső bevételeket:

A három fő tételt iparűzési adó csökkenése (-28 milliárd forint), a kormány által elrendelt szolidaritási adó (-26 milliárd) és a BKV-jegyek bevételkiesése jelenti.

„A válság és a kormány megszorításai drámai mértékben csökkentik a főváros bevételeit. Mivel a kormánypropaganda rengeteg hazugságot hordott össze ezekkel kapcsolatban, fontos tudnotok, hogy jövőre 88 milliárd forinttal kevesebb pénzből kellene ugyanazt nyújtanunk a városlakóknak, mint 2019-ben” – írta a főpolgármester.

A Telex legfrissebb híreiért ide kattintson! »»»»»»»»»

Már egy éve van Telex! 🎉

Ez azt is jelenti, hogy sok támogatónk regisztrációja lejárt. Ha e-mail-címed megadásával kéred, megnézzük, hogy tartozik-e regisztráció az e-mail-címedhez, és ha igen, milyen támogatási adatokkal.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!
A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!