Hét renitens kutyasétáltatót lekapcsoltak, de amúgy fegyelmezetten tartják a szabályokat a magyarok

2020. november 15. – 13:58

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A rendőrség tapasztalatai alapján a lakosság egyre nagyobb arányban követi a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozó szabályokat – mondta a járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese vasárnap a közmédiának. Kiss Róbert kifejtette, eddig 147 település önkormányzata rendelt el közterületi maszkviselést, a rendőröknek szombaton 267 esetben kellett intézkedniük ezen szabályok figyelmen kívül hagyása miatt, írja az MTI. A kötelező közterületi maszkviselésre vonatkozó rendelet hatályba lépése óta így eddig összesen 823 emberrel szemben kellett fellépniük a rendőröknek.

Kiss szerint a közösségi közlekedésben is egyre kevesebben hagyják figyelmen kívül a maszkviselésre vonatkozó szabályokat, úgy látja az operatív törzs, hogy

az emberek megértették, hogy a kijárási tilalom segíti a járvány elleni védekezést.

Mindössze 530 esetben történt rendőri intézkedés a kijárási tilalom megsértése miatt, a legtöbb megállított tudta igazolni, hogy szabályosan tartózkodik közterületen.

A szabálysértők között volt hét renitens kutyasétáltató volt, aki a megengedett 500 méternél távolabbra ment, 44 ember a közterületi csoportosulás, gyülekezés szabályait sértette meg.

A rendőrök szombaton két budapesti vendéglátóhely hétnapos bezárásáról döntöttek, mivel az alkalmazottak, illetve az oda érkező ételfutár megsértette a maszkviselés szabályait.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!