Rémhírterjesztésért feljelenti a Borsot egy jobbikos képviselő

2020. november 13. – 11:20

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Stummer János, a Jobbik országgyűlési képviselője Facebook-oldalán jelentette be, hogy feljelenti rémhírterjesztésért a Borsot, amiért pénteki címlapján az szerepel hatalmas betűkkel, hogy a piros fonal megvéd a koronavírustól.

Stummer azt írja, hogy a kormány kedd óta rendkívüli jogrendben kormányoz. „Rendkívüli jogrendben bűncselekmény rémhíreket terjeszteni, Orbán KESMA-pletykalapjának mai címoldala pedig egyértelműen kimeríti ezt a tényállást”.

Kattintson ide a legfrissebb hírekért!

A Bors cikke egyébként három jóst szólaltat meg péntek 13-a alkalmából, akik úgy gondolják, hogy ez a babonával ellentétben kivételesen szerencsés nap. Elmondásuk szerint legtöbb kliensük azt kéri mostanában tőlük, hogy védjék meg őket és családjukat a koronavírus-fertőzéstől. A lap és a jósok azonban be is védik magukat, mivel a cikk szerint

„azt mindannyian kivétel nélkül fontosnak tartják elmondani, hogy a mindenkori egészségügyi intézkedéseket be kell tartani. A különböző rituálék csak megerősítik a védelmet azok számára, akik hisznek is benne”.

A cikk további részében a praktikák között aztán felsorolják az önszuggesztiót gyertyafénynél, a szeretteinkről készült fotók köré rajzolt mágikus kört, és egy piros fonál bal karra kötését. Gazsi Gizi jósnő szerint ez egy tisztításon átesett ember számára „életre szóló védelmet jelent”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!