Rémhírterjesztésért feljelenti a Borsot egy jobbikos képviselő

2020. november 13. – 11:20

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Stummer János, a Jobbik országgyűlési képviselője Facebook-oldalán jelentette be, hogy feljelenti rémhírterjesztésért a Borsot, amiért pénteki címlapján az szerepel hatalmas betűkkel, hogy a piros fonal megvéd a koronavírustól.

Stummer azt írja, hogy a kormány kedd óta rendkívüli jogrendben kormányoz. „Rendkívüli jogrendben bűncselekmény rémhíreket terjeszteni, Orbán KESMA-pletykalapjának mai címoldala pedig egyértelműen kimeríti ezt a tényállást”.

Kattintson ide a legfrissebb hírekért!

A Bors cikke egyébként három jóst szólaltat meg péntek 13-a alkalmából, akik úgy gondolják, hogy ez a babonával ellentétben kivételesen szerencsés nap. Elmondásuk szerint legtöbb kliensük azt kéri mostanában tőlük, hogy védjék meg őket és családjukat a koronavírus-fertőzéstől. A lap és a jósok azonban be is védik magukat, mivel a cikk szerint

„azt mindannyian kivétel nélkül fontosnak tartják elmondani, hogy a mindenkori egészségügyi intézkedéseket be kell tartani. A különböző rituálék csak megerősítik a védelmet azok számára, akik hisznek is benne”.

A cikk további részében a praktikák között aztán felsorolják az önszuggesztiót gyertyafénynél, a szeretteinkről készült fotók köré rajzolt mágikus kört, és egy piros fonál bal karra kötését. Gazsi Gizi jósnő szerint ez egy tisztításon átesett ember számára „életre szóló védelmet jelent”.