Nem tudják, hogyan kaphatta el a koronavírust egy új-zélandi, ezért mindenki otthonról dolgozik az ország legnagyobb városában

2020. november 12. – 09:52

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az új-zélandi egészségügyi minisztérium arra kérte az ország legnagyobb városának lakóit, hogy mindenki dolgozzon otthonról, miután találtak egy olyan fertőzöttet, akiről nem tudják, hogyan kaphatta el a vírust.

A Guardian beszámolója szerint az egyetemista lánynál hétfőn jelentek meg a fertőzés tünetei, letesztelték, pozitív lett a mintája, de ezután is munkába kellett mennie, mert a főnöke arra kérte, hogy vegyen fel egy maszkot, és menjen be dolgozni.

A lakótömbben, ahol a nő él, most mindenkit letesztelnek. De már azt is kiderítették, hogy például Uber-sofőrökkel is érintkezett az elmúlt napokban, és gyakran vásárolt elvitelre ételt több étteremben.

A hatóságok nem tudják, hogyan és hol fertőződhetett meg, ezért azonnali genomvizsgálatot rendeltek el. Új-Zéland a koronavírus elleni küzdelem egyik mintaállama, nagyon kevés fertőzött van az országban. A fertőzés többnyire külföldről jutott be a szigetországba, de ezeket az eseteket már a határon végzett tesztelések során észrevették, és azonnal karanténba helyezték a fertőzötteket. A hatóságok most azért is tanácstalanok, mert a nőnek nem volt kapcsolata ezekkel a határon történt esetekkel.

A Telex legfrissebb híreiért kattintson ide>>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!