Németországban arra készülnek, hogy 2021 elején már lehet elérhető vakcina

2020. november 9. – 12:47

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Németországban arra számítanak, hogy a koronavírus elleni vakcina leghamarabb 2021 első negyedévében válhat elérhetővé. Ez a nemzeti oltási stratégiáról szóló dokumentum másolatából derült ki, amit a Reuters szerzett meg. Az Egészségügyi Minisztérium 15 oldalas stratégiai dokumentumában hét lehetséges vakcinát neveznek meg, amelyek tesztelése várhatóan még az idén, vagy 2021 elején befejeződik, és elegendő mennyiség lesz belőlük az országos oltási kampány elkezdéséhez a kiemelt kockázatú csoportok körében.

A hét lehetséges vakcinagyártó:

az AstraZeneca AZN.L nevű vakcinája, a BioNTech BNTX.O22UAy.DE nevű vakcinája, valamint partnerük, a Pfizer PFE.N nevű vakcinája, a Moderna MRNA.O nevű vakcinája, a Novovax NVAX.O nevű vakcinája, a Johnson&Johnson JNJ.N nevű vakcinája, a GlaxoSmithKline GSK.L nevű vakcinája és a CureVac 5CV.DE nevű vakcinája.

„Feltéve, hogy a tesztek kedvező eredmény hoznak, legkorábban 2021 első negyedévében hagyhatják jóvá a használatukat” – áll a dokumentumban.

Németország elsősorban mobil oltási központok felállítását tervezi a kiemelt csoportok beoltására. Az oltások költségeit a német kormány, az oltási központos felállításának költségeit pedig a tartományok állják majd a tervek szerint. A dokumentum szerint elvárás, hogy a gyártók többadagos ampullákban szállítsák a vakcinákat az elosztóközpontokba a fecskendők és kanülök, valamint az oltáshoz szükséges oldószer nélkül. Ezért arra kérik a tartományokat, hogy az oltáshoz szükséges kiegészítőket maguk szerezzék be.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!