Maruzsa Zoltán: A PDSZ célja a védelmi intézkedések ellehetetlenítése

2020. november 9. – 12:09

Másolás

Vágólapra másolva

Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának közneveléséért felelős államtitkára szerint a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) a hétvégi megszólalásával ismét azt bizonyította, hogy a célja nem a védekezés támogatása, hanem a védelmi intézkedések ellehetetlenítése.

A PDSZ vasárnapi közleményében azt írta, a szülők, ha tehetik, ne küldjék a gyermekeket iskolába, óvodába. Ezzel szemben Maruzsa szerint a gyermekeknek nem az az érdekük, hogy otthon maradjanak, és így kimaradjanak az oktatásból. Úgy látja, az oktatást a hagyományos keretek között kell folytatni mindaddig, amíg lehet, ahol pedig megjelenik a fertőzés, ott – ahogy eddig is – tantermen kívüli, digitális munkarendet rendelnek el az érintett gyermekek és pedagógusok védelme érdekében.

„Az oktatás tehát ilyenkor sem áll le, csak a munkarend változik” – mondta Maruzsa, aki szerint a pánikkeltés, egyes gyermekek otthon tartása olyan óvodákból és iskolákból, ahol a fertőzés nincs is jelen, nem megoldás. Ezért felszólítja a PDSZ-t, hogy „fejezzék be az akciózást, ha nem segítik, legalább ne akadályozzák a védekezést.” (MTI)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!