Kásler: Természetesen beoltatom magam, ha lesz vakcina

2020. november 9. – 12:50

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Lukács László György (Jobbik) az Országgyűlés hétfői ülésén arról kérdezte Kásler Miklóst, hogy mennyire lehet biztonságos az orosz fejlesztésű koronavírus-vakcina, hogy kötelező lesz-e a koronavírus elleni oltás beadatása, illetve hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere beadatná-e magának.

Kásler a válaszában azt mondta: ha a vakcina elkészült, a magyar hatóságok határozottan ellenőrizni fogják, hogy az megfelel-e a nemzetközi előírásokkal egybevágó hazai előírásoknak.

„Én természetesen beoltatom magam, hiszen csak olyan vakcina behozatalát engedélyezzük, ami garantáltan hatásos és garantáltan veszélytelen”

– mondta a miniszter. Kásler válaszából az is kiderült, hogy nem lesz kötelező a koronavírus elleni oltás beadatása, mert „szabad országban élünk, mindenki eldöntheti szabad akaratából, hogy neki mi előnyös és mi nem”. Az orosz vakcinát szerinte nem érdemes lebecsülni:

„Nem állam, rezsim kérdése a vakcina, hanem szakmai kérdés, az orosz vakcinának is van esélye, és a nyugati vakcináknak is van esélye. Amikor elkészülnek és törzskönyvezik, mi is vizsgálni fogjuk, én meg a megfelelőt magamnak beadatom.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!