Keddtől 77 intézményben kezelnek már koronavírusos betegeket

2020. november 9. – 13:11

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Keddtől 77-re nő a koronavírusos betegeket fogadó intézmények száma Magyarországon Kásler Miklós, az emberi erőforrások miniszterének rendelkezése alapján – közölte az országos tisztifőorvos, Müller Cecília az operatív törzs hétfői online sajtótájékoztatóján.

Müller azt mondta, külön intézményeket jelölnek ki a koronavírusos gyerekek, illetve a dialíziskezelésre szorulók ellátására. Véleménye szerint Magyarország jól áll a betegágyak vonatkozásában, jelenleg a betegágyak 60 százaléka foglalt, és rendelkezésre állnak intenzív ágyak, illetve lélegeztetőgépek. Ugyanakkor ezeket működtetni is kell, az egyre növekvő betegszámot az orvosoknak, ápolóknak ki is kell szolgálni.

Azért, hogy egy beteg se maradjon ellátatlanul, akinek kórházi kezelésre van szüksége, Kásler Miklós úgy rendelkezett, hogy keddtől valamennyi aktív betegellátást nyújtó fekvőbeteg-intézmény belép a koronavírusos betegek ellátórendszerébe. Ezzel párhuzamosan a miniszter elrendelte a halasztható műtétek felfüggesztését – mondta Müller Cecília. (MTI)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!