Elkapta a koronavírust az ukrán elnök

2020. november 9. – 16:46

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az ukrán elnök, Volodimir Zelenszkij is elkapta a koronavírust – közölte hétfőn az elnöki hivatal. „Az államfő jól érzi magát, és házi karanténjából továbbra is ellátja a feladatait” – áll a hivatal közleményében, írja a Reuters.

„Nincs olyan szerencsés ember a világon, aki számára a Covid-19 nem jelent veszélyt. Megígérem, hogy elszigetelem magam, és folytatom a munkát. A legtöbben legyőzik a Covid-19-et. És én is túl fogom élni. Minden rendben lesz!” – írta Zelenszkij a Facebook-oldalán, hozzátette, hogy enyhe, 37,5 Celsius-fokos hőemelkedése van.

Andrij Jermak, az elnöki hivatal vezetője is a Facebook-oldalán közölte, hogy ő is megfertőződött, és szintén házi karanténba vonul. Október végén Jermak két helyettesének lett pozitív a PCR-tesztje. Október 24-én Andrzej Duda lengyel elnökről derült ki, hogy elkapta a koronavírust, miután október 11-13-án Ukrajnában járt és találkozott Zelenszkijjel – emlékeztetett az Ukrajinszka Pravda hírportál.

Az ukrán elnök felesége, Olena Zelenszka még június közepén kapta el a koronavírust, június 16-án kétoldali tüdőgyulladással kórházba került, július 3-án engedték haza. Később egy interjúban Zelenszkij elmondta, hogy akkor hétéves fia is megfertőződött. (MTI)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!