Az oroszok már ipari mennyiségben szállítják saját vakcinájukat a kórházakba

2020. november 9. – 20:00

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ezen a héten kerül először ipari mennyiségben Covid-19 elleni vakcina az orosz kórházakba – jelentette be Mihail Murasko egészségügyi miniszter. Murasko elmondta, hogy a Generium gyógyszergyár gyártótelepeiről megkezdte a Szputnyik V vakcina szállítását az egészségügyi intézményekbe.

Hétfőre újabb rekordot döntve, egy nap alatt csaknem 22 ezer új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak Oroszországban, ezzel számuk 1 796 132-re emelkedett. Oroszország az ötödik helyen áll a világon a kimutatott új koronavírus-fertőzöttek számát tekintve, az Egyesült Államok (10 millió), India (8,5 millió), Brazília (5,7 millió) és az őt most megelőző Franciaország (1,8 millió) mögött, írta az MTI.

Mindeközben itthon a fertőzöttsége miatt karanténban lévő Szijjártó Péter külügyminiszter arról posztolt a Facebookon, hogy vakcinaügyben sikerült előrelépni az oroszokkal. „Kifejezetten konstruktív és pozitív volt egy magyar oltóanyag-gyártó vállalat videokonferenciája az Orosz Egészségügyi Minisztériummal és az Orosz Közvetlen Befektetési Alappal. A magyar vállalat biztonsági szintje megfelelő, így a konkrét kutatási és gyártási paraméterektől függ az esetleges magyarországi gyártás megindítása és kapacitása. A döntésekhez szükséges szakmai anyagokat az orosz fél hamarosan rendelkezésre bocsátja.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!