Antigén gyorstesztekkel szűri a közönséget a hangversenyek előtt a Budapesti Fesztiválzenekar

2020. november 6. – 11:24

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Orbán Viktor kedd esti, járványügyi intézkedésekről szóló bejelentését követően az Orlai Produkciós Iroda már közölte, hogy beszüntetik az előadásokat, az Örkény Színház pedig azt, hogy streamelt előadásokra állnak át. Több színház arról tájékoztatott, hogy át kell gondolniuk, hogyan tudnak megfelelni a kétszékes kihagyásnak.

A Budapesti Fesztiválzenekar a gyorsteszteket választotta megoldásként: közleményükben azt írják, azon dolgoznak, hogy a járvány idején a „lehető legbiztonságosabb feltételeket” teremtsék meg a közönség számára, ezért a jövőben, míg azt a járványhelyzet indokolja, „koncertlátogatóik a hangversenyek előtt gyorsteszten vesznek részt az adott helyszíneken.”

„Azt szeretném, hogy a BFZ koncertjein mindenki teljes biztonságban legyen, hogy egyértelműen kizárjuk a fertőzés veszélyét. A nézőtéren és a színpadon is csak negatív teszttel rendelkező emberek lesznek, a vírus nem juthat be a termekbe! Így mindenki félelem nélkül adhatja át magát a zene élvezetének.”

– mondta Fischer Iván, a Budapesti Fesztiválzenekar zeneigazgatója.

Az előadások előtt antigén gyorsteszteket használnak majd, de folyamatosan dolgoznak azon, hogy egy ennél is gyorsabb, olcsóbb és hatékonyabb módszert alkalmazhassanak a jövőben. A részletekről a közönséget hírlevélben és a zenekar honlapján tájékoztatják.

A közlemény szerint a biztonságos koncertek bevezetésének gondolatát a Fővárosi Önkormányzat is támogatja. Az első tesztelt koncertek a Zenés körút című új hangversenysorozat és a Zene éjszakája eseményei lesznek. A Zene éjszakáját idén november 17-én rendezi meg a Fesztiválzenekar és a Budapest Brand Nonprofit Zrt. a Fővárosi Önkormányzat támogatásával, a Budapest Nap alkalmából.

„A főváros vezetése továbbra is a széleskörű és rendszeres tesztelést és a korrekt tájékoztatást tartja a legfontosabbnak a koronavírus terjedése elleni küzdelemben, ezért az első pillanattól üdvözli a Fesztiválzenekar ”Biztonságos Koncert„ koncepcióját. Biztos vagyok benne, hogy a művészet, a zene segít a léleknek elviselni ezt a bizonytalan időszakot, és éppoly fontos ez most, mint a fizikai biztonság” – idézte a közlemény Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettest.

A Telex legfrissebb híreiért kattintson ide>>>


Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!