Németországban egy hónapra leáll a vendéglátás és a szórakoztatóipar

2020. október 28. – 18:38

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Cikkünk az új részletekkel frissül.

A koronavírus-járvány első, tavaszi hulláma óta a legszigorúbb korlátozásokat vezetik be Németországban. – írta szerda délután az MTI. A szövetségi kormány bejelentése szerint a fertőzésveszéllyel járó kapcsolatok csökkentése érdekében hétfőtől november végéig csaknem teljesen felfüggesztik a többi között a vendéglátóipar és a kulturális szektor működését, a közoktatást és a napközbeni gyermekellátás rendszerét viszont nem állítják le.

A gyülekezési korlátozásokat is szigorítják: hétfőtől legfeljebb két háztartásból, összesen 10 ember tartózkodhat egy fedél alatt.

Angela Merkel szövetségi kancellár több tartományi vezetővel az oldalán azzal magyarázta a radikális intézkedéseket, hogy az egészségügyi hatóságok elérték kapacitásuk határát, és többé nem tudják nyomon követni a fertőzési láncolatokat. Ezért van szükség „nemzeti összefogásra” a kontaktok csökkentése, a fertőzési láncolatok megszakítása érdekében. Merkel szerint csak ezzel az áldozattal lehet megmenteni a karácsonyt. A kormány rendkívüli gazdasági segítséget ígért a vendéglátóiparnak, az idegenfogalomnak és a szórakoztatóiparnak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!