Merkely Béla szerint decemberben már lesz oltás a koronavírus ellen Európában

2020. október 28. – 13:33

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hosszú interjút adott az Origónak Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora, amiben beszélt a remdesivirről és arról is, hogy szerinte az első koronavírus-vakcinák bevizsgálása, az ún. hármas fázisú vizsgálatok szinte biztosan befejeződnek novemberben, és az Origo szerint a rektor biztos abban, hogy

DECEMBERBEN MEGKEZDŐDIK EURÓPÁBAN AZ OLTÁS.

A remdesivirről Merkely úgy fogalmazott, hogy miközben a WHO azt mondja, csak mérsékelten eredményes a szer a koronavírusos megbetegedésekben, a magyar orvosok ezt máshogyan látják, és mást állít az a kutatás is, ami épp a témában zajlik ma Magyarországon. A remdesivirt jelenleg hét kórházban alkalmazzák betegeknél, de a klinikai vizsgálatokba várhatóan további öt intézményt is bevonnak majd. Elmondta azt is, hogy a Semmelweis Egyetemen zajló munka eredményeként hamarosan beszámolnak majd egy új gyógyszer klinikai vizsgálatáról, ami kifejezetten a tüdőt hivatott védeni.

>>> A Telex legfrissebb cikkeit itt olvashatja <<<

Már egy éve van Telex! 🎉

Ez azt is jelenti, hogy sok támogatónk regisztrációja lejárt. Ha e-mail-címed megadásával kéred, megnézzük, hogy tartozik-e regisztráció az e-mail-címedhez, és ha igen, milyen támogatási adatokkal.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!
A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!