Kásler a lehető legkevesebb családon kívüli érintkezésre kéri a diákokat és a tanárokat

Másolás

Vágólapra másolva

Kattintson ide a legfrissebb hírekért!

Kásler Miklós levelet írt a köznevelési intézmények vezetőinek, amiben megköszönte, hogy a koronavírus okozta helyzetben hozzájárultak ahhoz, hogy az oktatás működni tudjon. Az erőforrás miniszter szerint szeptember közepe óta stagnál azon köznevelési intézmények aránya, amelyekben a járvány miatt rendkívüli szünetre vagy tantermen kívüli oktatás elrendelésére volt szükség.

Azért, hogy ez így is maradjon, Kásler Miklós megfogalmazott néhány javaslatot az intézményvezetőknek az őszi szünetre:

  • Legyen fertőtlenítő nagytakarítás az iskolákban, ha lehetséges, az egész épület lezárásával. Ahol visszatérő jelleggel kellett járványügyi intézkedéseket hozni, ott a Magyar Honvédséget bevonják a fertőtlenítésbe.
  • Szóljanak a szülőknek, hogy a járvány visszaszorítása érdekében a gyerekek lehetőleg a családjukkal töltsék a szünidőt. Csökkentsék az iskolatársaikkal és más intézmények tanulóival a közös, a vírus terjedése szempontjából kockázatos programokon való részvételt. Kerüljék el azokat a helyszíneket, rendezvényeket, ahol zárt térben sokan vannak.
  • Ugyanilyen fontos, hogy a pedagógusok is kerüljék a zárt térben tartott, zsúfolt rendezvényeket.
  • A diákok, a pedagógusok, a családok igyekezzenek a lehető legkevesebb családon kívüli szociális érintkezés mellett pihenéssel tölteni a szünet napjait.
  • A nagyszülőkkel kizárólag egészséges állapotban, a védekezés szabályait betartva találkozni.

Mint a miniszter a levélben fogalmaz,

„a cél az, hogy az oktatási rendszert érintő fertőzések számát a minimálisra csökkentsük. Használjuk ennek érdekében az őszi szünet kínálta lehetőséget úgy, mintha arra az egy hétre rendkívüli szünetet rendeltünk volna el.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!