A Youtube is tiltja a koronavírussal kapcsolatos dezinformációkat

2020. október 15. – 08:40

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Facebook után a Youtube is keményebben lép fel a koronavírussal kapcsolatos dezinformációkkal szemben, írja a Guardian. A cég szerint egyre valószínűbb, hogy mindenkinek vakcinára lesz szüksége, ezért most tartják elérkezettnek az időt, hogy a felületükről eltávolítsák a témával kapcsolatban félrevezető tartalmakat. Hasonlóra szánta el magát korábban a Facebook is, miközben a közismert járványtagadó, Lenkei Gábor videói továbbra is elérhetők a Youtube-on.

Kattintson ide a legfrissebb hírekért!

A Youtube kifejezetten a vakcinával kapcsolatos álhírekre megy rá, többek között olyan tartalmakat kellett törölniük, amelyekben az szerepelt, hogy az oltás halált vagy terméketlenséget okoz, illetve ezen keresztül ültetnek mikrocsipet az emberekbe. A cég közlése szerint február óta 200 ezer félrevezető videót töröltek a koronavírussal kapcsolatban, illetve egyes videók alatt megjelentek úgynevezett infódobozok, amik az adott témában a Wikipédiára mutatnak. A Youtube a következő hetekben újabb lépéseket tervez a témában.

Fotó: AFP
Fotó: AFP

A bejelentés nem sokkal azután történt, hogy a Facebook is újabb szigorítást vezetett be, és mostantól tilt minden olyan hirdetést, ami a vakcina ellen hangolja a közvéleményt. Az más kérdés, hogy ha politikai hirdetésként jelenik meg egy ilyen fizetett bejegyzés, azt a Facebook algoritmusa nem szűri ki.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!