Nő a koronavírus örökítőanyagának mennyisége a debreceni és nyíregyházi szennyvízben

2020. október 14. – 19:39

Másolás

Vágólapra másolva

Debrecenben és Nyíregyházán növekszik a koronavírus örökítőanyagának mennyisége a szennyvízben, írta a kormányzati koronavirus.gov.hu oldal szerdán.

A portál szerint Békéscsabán, Székesfehérváron, Kecskeméten, Szolnokon, Budapesten és az agglomerációban csökkenő, míg Debrecenben és Nyíregyházán növekvő tendenciát mutattak ki az új koronavírus örökítőanyagának mennyiségében a 41. héten végzett szennyvízvizsgálatok. A szennyvízben kimutatható koncentrációnövekedés 4-10 nappal előzi meg a tünetes megbetegedések számának növekedését.

Korai előrejelző rendszer koronavírus (SARS-CoV2) vizsgálat eredménye a szennyvízben a 41. naptári héten
Korai előrejelző rendszer koronavírus (SARS-CoV2) vizsgálat eredménye a szennyvízben a 41. naptári héten

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) által végzett szennyvízvizsgálatok eredményei alapján a járvány nem ért véget, ezért a legfontosabb, hogy csak a magukat egészségesnek tartó, tüneteket nem mutató emberek álljanak munkába, menjenek közösségbe, különös tekintettel az egészségügyi, szociális és oktatási intézmények dolgozóira.

Ajánlott kerülni a zsúfolt helyeket, helyzeteket, kiemelten a zárt térben szervezett rendezvényeket. Továbbra is szükséges a higiénés szabályok betartása, az arc érintésének elkerülése, az alapos szappanos kézmosás vagy alkoholos kézfertőtlenítés, a köhögési etikett betartása, a felületek rendszeres alapos fertőtlenítése, valamint a gyakori szellőztetés.

Ide kattintva olvashatók a Telex legfrissebb hírei.

(MTI)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!