Koronavírusos diákok miatt zárták be a felcsúti középiskolát, ahol másnap szakácsversenyt rendeztek

2020. október 14. – 14:47

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A felcsúti Letenyey Lajos középiskolában több diák igazoltan elkapta a koronavírust, ezért a Fejér Megyei Kormányhivatal múlt pénteken, október 9-én egy határozattal digitális tanrendre állította át az iskolát. Egy nappal később, október 10-én az iskola épületében rendezték a Magyarország étele 2020 szakácsversenyt és a hozzá kapcsolódó I. Magyar Gasztronómia napja című rendezvényt, írja a 444.

A versenyt eredetileg márciusban tartották volna, de a járvány miatt akkor ezt elhalasztották. Most azonban a tavaszinál súlyosabb járványhelyzetben mégis megrendezték. Asztalos István főszervező a Magyar Hangnak azt mondta, hogy a szponzoraikkal nem tehették meg, hogy tovább halogatják a rendezvényt. Az épületet fertőtlenítették a verseny előtt, a résztvevők nyilatkoztak arról, hogy nincsenek tüneteik, és a testhőmérsékletüket is megmérték.

A versenyre a határon túlról, Erdélyből, Kárpátaljáról, Felvidékről és a Vajdaságból is érkeztek csapatok. A szervezők a Puskás Akadémia termében tartott díjátadón megköszönték a Külgazdasági és Külügyminisztérium külön engedélyét, hogy a határzár ellenére a határon túli versenyzők könnyebben utazhattak be az országba.

Ide kattintva olvashatók a Telex legfrissebb hírei.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!