Trump újabb bejegyzésére szállt rá a Twitter

2020. október 12. – 20:57

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ezúttal azért, mert azt állította, hogy immunissá vált a koronavírusra.

A Twitter rövid időn belül másodjára jelölte meg káros vagy félrevezető információként Donald Trump amerikai elnök egyik bejegyzését, miután vasárnap arról posztolt, hogy a Fehér ház orvosai szerint már nem fertőző.

A kifogásolt rész a ezután jött:

„Ez azt jelenti, hogy már nem kaphatom el (immunis vagyok), és nem adhatom át másnak. Nagyon jó ezt tudni!”


- zárul a poszt, amire aztán rányomta a figyelmeztetést a közösségi oldal. A Twitter szóvivője elmondta a CNN-nek, hogy a megjelölés egyben azt is jelenti, erőteljesen limitálják a poszttal való interakciókat (az elnökválasztás miatt nemrég vezettek be új intézkedéseket), és a képen látható figyelmeztetést olvashatják mellette.

(A Telex friss híreit itt olvashatja)

Maga az amerikai járványügyi hatóság (CDC) is figyelmeztetést adott ki még augusztusban, hogy ha valaki átesik a betegségen, az nem feltétlenül jelenti azt, hogy immunissá is válik.

A Twitter által kifogásolt poszt (fotó: Twitter)
A Twitter által kifogásolt poszt (fotó: Twitter)

A Facebook egyelőre nem távolította el Donald Trump posztját, ők a múlt héten töröltek egyet, amiben az elnök arról írt, hogy közeleg az influenzaszezon, és sokan belehalnak az influenza-járványba is, de nem fogják lezárni az országot. A Twitter akkor is félrevezető vagy hamis információkat tartalmazó figyelmeztetést rakott a posztra.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!