Öthavi csúcsra emelkedett az új esetek száma Németországban

2020. szeptember 26. – 15:53

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Oroszországban is rekordmagas az új fertőzöttek száma.

Tovább erősödött a koronavírus-járvány második hulláma Németországban, és az új fertőzések száma bő öt hónapja a legmagasabbra emelkedett a szombaton megjelent hivatalos adatok szerint – írja az MTI.

A teszttel igazolt új fertőzések száma 24 óra alatt 2507-tel emelkedett a Robert Koch országos közegészségügyi intézet (RKI) kimutatása szerint. Ennél több új esetet legutóbb április 18-án jegyeztek fel, amikor 3609 fertőzést regisztráltak. Hasonlóképpen magas, 7523 fős adatot publikált Oroszország is, ez szintén lokális rekordérték. Indiában sem lohad le a fertőzés, tegnap 86362 fő kapta el a betegséget, ami ugyan óriási szám, de lakosságarányosan még mindig kisebb, mint például Magyarországon.

Németországban mindenesetre a napi új esetek száma egy hónapon belül ötödször lépte át a kétezret.

Az újonnan megfertőződöttekkel együtt a járvány kezdetétől 282 730 ember szervezetében mutatták ki az új típusú koronavírust (SARS-Cov-2), Oroszországban már 1 millió 143 ezer az összes fertőzöttek száma, míg Indiában 5 millió 904 ezer.

Már egy éve van Telex! 🎉

Ez azt is jelenti, hogy sok támogatónk regisztrációja lejárt. Ha e-mail-címed megadásával kéred, megnézzük, hogy tartozik-e regisztráció az e-mail-címedhez, és ha igen, milyen támogatási adatokkal.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!
A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!