Hat éve 350 fővel szállták meg Bige Lászlóék gyárát a hatóságok, most eredménytelenül zárult az eljárás

2024. október 28. – 16:08

Másolás

Vágólapra másolva

Csaknem hat év után eredmény nélkül véget ért a Bige Holding Kereskedelmi és Termelő Kft. hulladékgazdálkodási és környezetkárosítási ügyében indított eljárás – közölte a cég hétfőn.

Bige László holdingja ellen még 2018-ban kezdődött a most a közlemény szerint befejeződött eljárás. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda hulladékgazdálkodás rendjének megsértése és más bűncselekmény gyanúja miatt kezdett nyomozásba ismeretlen tettes ellen, először 2018. november 13-14-én szálltak ki a cég szolnoki ipartelepen lévő gyárába. A Bige Holding szerint összesen 350 fő hatósági ember vonult ki első körben, ezzel együtt a rendőrök összesen 13, a katasztrófavédelmisek pedig 26 alkalommal szálltak ki a gyár területére.

„Az elmúlt hat év alatt kihallgattak minden aktív dolgozót és minden élő nyugdíjast, akár 2-3 alkalommal is. Öt dolgozót pedig meggyanúsítottak veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendjének megsértése és környezetkárosítás bűntett, valamint foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétség elkövetésével” – írja a cég hozzátéve, hogy a Bige Holding Kft. gyára több hónapig állt, bírósági döntés nyomán indulhatott csak újra, „a hatósági leállítás ugyanis a bíróság döntése szerint nem volt jogszerű”. A Bige Holding Kft. semmilyen bűncselekményt, illetve semmilyen környezetvédelmi vagy hulladékgazdálkodási jogsértést nem követett el, állítják.

Megkerestük a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodát és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságot az eljárással és annak eredménytelenségével kapcsolatban, ha érdemi választ kapunk, beszámolunk róla.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!