Tízmilliárdokért vásárolhat irodaházat Bukarestben Tiborcz István román sajtóértesülések szerint

2024. október 24. – 16:29

Másolás

Vágólapra másolva

Bukaresti irodaházat vásárolhat a Gránit Alapkezelő, írja román sajtóértesülések alapján a 24.hu. Még folynak az egyeztetések az ingatlanvásárlásról, de az egyeztetések állítólag már végső szakaszba értek. A Cotidianul nevű román lap szerint ezzel Tiborcz István, az alapkezelő tulajdonosa jelentős regionális befolyásra tehet szert.

A Tiborcz István, Orbán Viktor veje 40 és 50 millió euró közötti összegért veheti meg az Equilibrium 1 irodaházat, ez mintegy 16-20 milliárd forintnak felel meg.

Az ingatlan, amelyet Tiborcz vállalata a svéd Skanska ingatlanfejlesztőtől venne meg, a román főváros északi részén található. A 12 emeletes A kategóriás irodaház mintegy 20 700 négyzetméter alapterülettel rendelkezik, amelyet bérbe lehet adni. Az ingatlanhoz tartozik további 3500 négyzetméternyi zöldterület is.

Tiborcz már eddig is növekvő érdeklődést mutatott az ingatlanszektor iránt, és ez a felvásárlás jelentős befektetővé teheti őt a régióban. Az Equilibrium 1 felvásárlása a svéd Skanskának is jól jönne, mivel a vállalat elsősorban irodaprojektek fejlesztésével, majd azok befejezése után eladásával foglalkozik. Jelenleg több vállalat bérel itt helyiségeket, cégenként átlagosan 1000 négyzetméternyi területen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!