A Mol ásványvíz- és palackozó céget vett Mészáros Lőrinctől

2024. október 24. – 20:04

Másolás

Vágólapra másolva

Tulajdonost váltott szeptemberben két, korábban Mészáros Lőrinc birtokában lévő cég is, az ásványvizet gyártó Vivienvíz és a PET-feldolgozó Greenpet Recycle is múlt hónap elején került a Mol érdekeltségébe az ország leggazdagabb emberétől. A vállalatok ügyvezetői ezentúl Válik Csaba és Tóth Eszter lesznek, előbbi a Mol hulladékgazdálkodási óriásának, a Mohu Holdingnak a vezetője, utóbbi a Mohu pénzügyi vezetője – írja az Mfor.hu.

Ezeket a cégvásárlásokat az olajvállalat a Mol 2030 nevű stratégiájának fényében lehet értelmezni, amelynek lényege, hogy az olajipari tevékenységek mellé más területekre is kiterjeszti működését. Ilyen új üzletág az ásványvíz forgalmazása, valamint az ehhez szorosan kapcsolódó palackozás.

A Vivienvíz nem tartozik a legismertebb ásványvízmárkák közé, leginkább onnan lehet ismerős, hogy nyáron a még Mészárosnál levő cég vizeit osztogatta a MÁV az utasoknak a nagy hőségben. Tavaly kettévált a cég, és a nyereségesebb Aqua Vivien Kft. maradt Mészárosnál, a kevésbé nyereséges Vivienvíz Kft.-t pedig értékesítették.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!