Hat év alatt 10 milliárd forintért bérelt irodát az Agrárminisztérium Schmidt Máriáéktól

2024. október 21. – 09:25

Másolás

Vágólapra másolva

2018 ősze óta 10,6 milliárd forintot fizetett ki az Agrárminisztérium a Schmidt Mária, Ungár Péter és Ungár Anna tulajdonában lévő Vigadó Palota Irodaház bérléséért – írja a hvg.hu. A lap szerint nincs jele annak, hogy a szerződés meghosszabbítása előtt a minisztérium mérlegelte volna, ne béreljenek-e ki inkább egy másik irodaházat.

A Kossuth téren lévő Agrárminisztériumot jelenleg átépítik és felújítják. A projekt 2018-as indulása idején a kiürített minisztérium dolgozóinak a BIF Nyrt. tulajdonában álló Vigadó Palota Irodaházban béreltek irodát, illetve egy szomszédos parkolóházban parkolókat.

A szerződést az érintettek sokáig nem akarták nyilvánosságra hozni, ami miatt a hvg.hu pert is indított, végül azonban megkapták az adatokat, ami szerint az irodaházat az állam három évre inflációval indexált havi nettó 116 millió forintért bérelte ki.

A hároméves szerződés lejárta után a Transparency vette elő újra a kérdést, így kiderült, hogy a minisztérium újabb négy évre egy nagyon hasonló szerződést kötött. Ez havi 147 millió forintról indult, de szintén inflációval indexált, vagyis minden évben az általános drágulás előző évi mértékével növekszik.

Így jött ki, hogy az elmúlt hat évben az állam összesen több mint tízmilliárd forintot fizetett ki az Ungár-Schmidt családnak. A BIF legnagyobb tulajdonosa a Schmidt Mária, Ungár Péter és Ungár Anna tulajdonában lévő PIÓ-21 Kft, amelyből tavaly 31,3 milliárd forint osztalékot vettek fel a tulajdonosok.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!