Borospoharakra és pattanásgátlókra költötték a cégtől kapott kajakuponjaikat a Meta Los Angeles-i dolgozói, kirúgták őket

2024. október 17. – 07:28

Másolás

Vágólapra másolva

Több mint húsz Los Angeles-i alkalmazottját kirúgta a Facebookot, Instagramot és Whatsappot üzemeltető Meta, miután kiderült, hogy a 25 dolláros étkezési kreditjüket háztartási cikkek, például pattanásgátlók, borospoharak és mosószer vásárlására költötték el – írja a Financial Times.

A nagy amerikai techcégekhez hasonlóan a Meta is ingyenes étkezést biztosít a kaliforniai központjukon kívül dolgozó alkalmazottjainak. Azok a dolgozók, akik saját menza nélküli kisebb irodákban vannak elhelyezve, Uber Eats vagy Grubhub krediteket kapnak, hogy azzal rendeljenek maguknak ételt.

A személyzetnek napi 20 dollár jár a reggelire, 25 dollár az ebédre és 25 dollár a vacsorára, de a szabály szerint az alkalmazottak csak akkor vásárolhatják le ezt a kedvezményt, ha éppen bent tartózkodtak az irodában.

Az ügyre rálátó, névtelenséget kérő forrás szerint az elbocsátottak hosszú időn keresztül visszaéltek a rendszerrel. Közülük egyesek felhalmozták a pénzt, és nagyobb dolgokat vásároltak belőle, mások pedig rendszeresen otthonra rendeltek, amit elvileg nem lett volna szabad. A forrás szerint azok, akik csak néha költöttek szabálytalanul, megrovást kaptak, és nem rúgták ki őket.

Az egyik alkalmazott beszámolója szerint ő rendszeresen dolgozott otthonról éjszaka és hétvégén, ilyenkor volt, hogy fogkrémet és teát vásárolt, hogy „ne vesszen el a kreditje”. Ő évi 400 ezer dollárt (több mint százmillió forintot) keresett, és mikor rákérdeztek, elismerte a mulasztást, mégis kirúgták. „Szinte szürreális volt, hogy ez történik” – mondta.

A kirúgások még múlt héten történtek, néhány nappal azelőtt, hogy a Meta elkezdte átszervezni bizonyos részlegei működését. A változás a WhatsAppot, az Instagramot, a Reality Labset és a virtuális valósággal foglalkozó részeget érintette. Ennek részeként egyes munkatársakat elbocsátottak, másokat pedig áthelyezek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!